Piešťanské Čajky čaká obhajoba Slovenského pohára, Jankovič: Verím svojmu tímu!

feb 15, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Po Eurocupe a Federálnom pohári je tu pred Piešťanskými Čajkami ďalšia veľká výzva v sezóne 2023/2024 – obhajoba Slovenského pohára. Už tento víkend v Ružomberku odštartujú svoju cestu v semifinále. Meno svojho súpera zatiaľ nepoznajú, ale podľa trénera Petra Jankoviča nemôže mať jeho tím iné, ako len tie najvyššie ambície.

Ani mimoriadne nabitý program na viacerých frontoch nič nemení na tom, ako sa basketbalistky z kúpeľného mesta chystajú na víkendové dva zápasy v športovej hale Koniareň v Ružomberku. „Pripravujeme sa ako na každý iný zápas, respektíve turnaj. Vieme, že najskôr musíme zvládnuť prvý duel, aby sme naplnili cieľ. V prvom rade sa budeme koncentrovať na semifinále, či to už bude Šamorín alebo Young Angels Košice, uvidíme v piatok, ale musíme to zvládnuť. Ako obhajcovia Slovenského pohára by sme sa chceli dostať do finále, takže urobíme pre to všetko.“ vyjadril sa na úvod kouč Piešťan.

Uplynulé týždne sa niesli v značne menšom počte zápasov, dôvodom bola maródka v tíme Čajok. Víkendová dohrávka tak prišla v správnom čase, ako potvrdzujú slová Jankoviča: „Myslím si, že nedeľný zápas nám pomohol, aby sme sa dostali do rytmu. Trochu sme mali problémy, tým, že sme boli chorí a niektoré dievčatá ešte boli zranené, čiže ešte potrebujú nejaký čas. Naberá to správny smer a cez víkend uvidíme, či je to dobre nastavené alebo nie. Pevne verím, že budeme pripravení tak, ako máme byť.“

  • Facebook

Triumf nad organizátorom Final Six Slovenského pohára sa nerodil ľahko, ale majster si udržal svoju úspešnú sériu a preto mohol byť počas týždňa pokojnejší. „Dá sa povedať, že to bol slušný zápas. Ružomberok odohral veľmi dobré stretnutie, čo nám otvorilo oči, aby sme si nemysleli, že všetko pôjde jednoducho. Zápas splnil určité kritériá, hlavne nám to pomohlo rozbehnúť sa, takže to bola dobrá previerka. Mali sme plánovaný prípravný zápas so Šopronom, ale pre odložený ligový duel, sme ho museli zrušiť. Chceli sme však hrať niečo pred Slovenským pohárom,“ vrátil sa tréner Čajok k tomuto stretnutiu.

Cestu za obhajobou odštartujú v sobotu 17. februára o 15.00 h proti víťazovi štvrťfinálového súboja medzi ŠBK Šamorín – Young Angels Košice. V nohách tak budú mať o jeden duel menej, ako ich súper. „Určite je to výhoda, pretože odohráme o jeden zápas menej ako náš semifinálový, respektíve ďalší súper. Trochu pošetríme sily, môžeme sa viac venovať trénovaniu. Nám to určite vyhovuje, že nemusíme hrať tri zápasy po sebe. Absolvovali sme to na Federálnom pohári a nie je to úplne jednoduché,“ myslí si Jankovič.

Pole vyzývateľov je jasné, zálusk na víťaznú trofej si robia najmä domáci MBK Ružomberok a ambiciózna Slávia Banská Bystrica. „Očakávam to, že nám nik nedá zadarmo, takže musíme byť koncentrovaní. My sa určite chceme prezentovať svojou hrou a budeme sa sústrediť sami na seba. Určite pôjdeme do zápasu naplno, aby sme splnili cieľ, ktorý máme, takže nikoho nepodceníme. Nejdeme nič skúšať, ideme to svoje, čo hráme celú sezónu a snažíme sa to stále iba zlepšovať. Asi by teda bolo nemiestne, keby som nepovedal, že chceme ako obhajca vyhrať Slovenský pohár. Chceme ho rozhodne vyhrať, ale je to ešte dlhá cesta. Treba najskôr absolvovať prvý duel, pevne verím, že sa dostaneme do finále. Treba mať koncentráciu na 100 percent, pretože ako som už v minulosti spomínal, každý na nás poľuje a chce náš skalp. Ja verím svojmu tímu a urobíme všetko, aby sme v nedeľu mohli byť spokojní,“ uzatvoril rozhovor piešťanský tréner.

Foto: Ladislav Duračka