Čajky sa koncentrujú pred Slovenským pohárom na seba, myslia na spoločný cieľ

feb 16, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Už o niekoľko hodín sa Piešťanské Čajky dozvedia, na koho narazia vo svojom úvodnom vystúpení na Final Six Slovenského pohára v Ružomberku. Bez ohľadu na meno rivala, sa družstvo sústredí na seba a spoločný cieľ.

Jedno je isté, ich zápas je na programe v sobotu 17. februára o 15.00 h a bude proti ŠBK Šamorín alebo Young Angels Košice. „Keďže zatiaľ nevieme, kto bude nás semifinálový, ale ani ďalší súper, venujeme sa hlavne našej hre. Snažíme sa dobre naladiť a už v prvom zápase podať kvalitný výkon. Nakoľko sme museli preložiť zápas s Ružomberkom o týždeň neskôr, rozohrali sme sa s nimi po dvojtýždňovej prestávke a naskočili sme na náš bežný režim,“ prezradila aktuality z piešťanského tábora Alica Moravčíková.

Ako už avizoval tréner Peter Jankovič, na obhajcu Slovenského pohára si každý robí zálusk. V aktuálnom ligovom ročníku ich zatiaľ dokázal zdolať len jeden tím, Young Angels Košice a po víkende v Ružomberku by všetci boli radi, aby tak aj naďalej zostalo. „Dôležité je hlavne to, aké máme očakávania sami od seba. Verím, že sme pripravené urobiť všetko pre to, aby sme pohár vyhrali, ale určite nás nečaká ľahký turnaj,“ myslí si Radka Stašová.

  • Facebook

Čajky vstupujú do Slovenského pohára v pozícii nasadenej jednotky až v semifinále, čo môže byť jeden z dôležitých aspektov víkendového diania o prvú slovenskú trofej sezóny 2023/2024. „Určite, mať dva zápasy v rade namiesto troch je výhodou. No tú sme si poctivo vybojovali v prvej časti sezóny, takže je to pre prvé dva tímy odmenou. Tým, že je to viacdňový turnaj, musíme sa snažiť byť čo najviac konzistentné, nepodľahnúť únave a myslieť na náš cieľ a ísť za ním krok po kroku,“ uviedla Moravčíková.

Pred cestou do Ružomberka sa zlepšuje zdravotná situácia v tíme, v tréningovom procese je Andželika Mitrasinovič a už aj ostatné hráčky sú naladené na boj o udržanie víťazného pohára. „V najbližších týždňoch nás čaká náročný program, takže je veľmi dôležité, aby sme boli v čo najlepšom zdravotnom stave. Verím, že zranené baby sa čo najskôr zapoja a hlavne dúfam, že sa nám zranenia budú po zvyšok sezóny vyhýbať,“ vyslovila Stašová na záver prianie.

Foto: Ladislav Duračka