Zvládnuté semifinále so Šamorínom, Piešťany si zahrajú o Slovenský pohár

feb 17, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky zvládli na Slovenskom pohári úvodný krok na ceste za obhajobou. V semifinále zvíťazili nad Šamorínom 77:40 a v nedeľu o 16.00 h ich čaká finále proti jednému z dvojice MBK Ružomberok alebo Slávia Banská Bystrica.

Semifinálový duel sa pre Piešťany nezačal práve ideálne, Šamorínu umožnili viesť po väčšinu času a ich hra mala ďaleko od ideálu. Pozitívnou správou bolo, že po niekoľkotýždňovej absencii nastúpila Andželika Mitrasinovič, ale ani ona nezabránila tomu, že jej tím prehral prvú štvrtinu 17:18. Čajky sa ťažšie rozbiehali, naproti tomu súper hral uvoľnene a veril si. Druhá 10-minútovka už vyzerala o čosi lepšie, výrazne pomohla 10-bodová šnúra a zrýchlenie hry, k čomu sa pridali úspešné protiútoky. Šamorín sa stále držal zubami-nechtami, ale po prvom polčase bol už stav priaznivý – 35:27.

Prestávka evidentne Čajkám veľmi pomohla, po nej to už bol tím, ktorý obhajuje Slovenský pohár a je na čele ligovej tabuľky. Kvalitatívny a herný rozdiel už bol evidentný, dokumentoval to najmä bodový úsek 13:2. Piešťanské basketbalistky sa skoncentrovali a razom z toho bolo 21-bodové vedenie pred poslednou štvrtinou – 57:36. Vývoj skóre umožnil pošetriť sily, minúty sa tak rozložili v podstate medzi všetky hráčky na súpiske. Čajky už bez väčších problémov mali zápas vo svojich rukách a hlavami sa už mohli pripravovať na finále, v ktorom ich čaká obhajoba víťazného pohára.

Final Six Slovenského pohára – semifinále:

Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín 77:40 (17:18, 18:9, 22:9, 20:4)

Čajky: Jamesová 13, Jurčenková 12, Stašová 7, Taušová 6, Herminjardová 0 (Mandičová a Mitrasinovičová po 12, Moravčíková 6, Kraislová 4, Majerová 3, Uhlíková 2, Vandlíková 0)

Najviac bodov – Šamorín: Marcová 12, Lüttmerdingová 8, Ošťádalová 7

TH: 17/15 – 12/8, Fauly: 18 – 22, Trojky: 2 – 2, Rozhodovali: Ribakovs, Donovalová, Višniarová

Povedal po zápase (zdroj: mbkruzomberok.sk):

Peter Jankovič, tréner Čajok: “Gratulujem dievčatám k postupu do finále pohára. Ďakujem Šamorínu, hlavne za prvý polčas, kedy hrali veľmi dobre. Nám nevyšiel vstup do zápasu tak, ako sme si predstavovali. Po prestávke sme však ukázali našu pravú tvár. Až vtedy sme hrali to, čo sme chceli od začiatku. Vyhrali sme, a koncentrujeme sa na zajtrajšie finále.”

Foto: Ladislav Duračka