Vyvrcholenie Alpsko-jadranského pohára v Diplomat aréne!

feb 22, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Do Diplomat arény sa chystá ďalší basketbalový sviatok. Práve v Piešťanoch sa 9. a 10. marca uskutoční vyvrcholenie premiérového ročníka Alpsko-jadranského pohára, ktorého súčasťou je aj náš klub.

Piešťanský klub sa rozhodol zapojiť do prvej sezóny tejto nadnárodnej súťaže a pred záverečnými turnajmi má istotu účasti vo Final Four, a veľkú šancu aj na víťazstvo v A-skupine. „Som veľmi šťastný, že sa Piešťany zhostia finále ženskej súťaže. Našli sme tu excelentné prostredie a podmienky. Chcel by som sa poďakovať vedeniu klubu za ich profesionálny prístup a už sa tešíme na toto podujatie,“ povedal výkonný riaditeľ súťaže Marek Imre.

Miestenku do Diplomat arény už má okrem Piešťan tiež tradičný ligový a pohárový rival Slávia Banská Bystrica. Z B-skupiny sa do Final Four prebojovalo aj chorvátske KAŽL Split. O poslednom účastníkovi z „áčka“ sa rozhodne na turnaji v slovinskom Kranji (24. – 25. februára), šancu majú viaceré kluby. V Piešťanoch tak bude všetko pripravené na to, aby sa 4 najlepšie ženské tímy pobili o historicky prvé víťazstvo v Alpsko-jadranskom pohári. „Sme veľmi radi, že vedenie Alpsko-jadranského pohára nám pridelilo organizáciu Final Four v Piešťanoch. Je to pre nás veľká výzva, ide o vyvrcholenie prvého ročníka tejto nadnárodnej súťaže, ktoré sa uskutoční v našom domácom prostredí. Samozrejme, chceme zabezpečiť kvalitné podujatie, ako sa vždy v Diplomat aréne snažíme. Verím, že všetci účastníci budú spokojní, fanúšikovia si to užijú a bude to pekné vyvrcholenie tejto súťaže. Pre nás, Piešťanské Čajky, ide o ďalší z vrcholov sezóny,“ uviedol športový manažér klubu Tomáš Horký.

Ďalšie informácie – program zápasov, ceny vstupeniek, vám prinesieme už čoskoro.

Foto: Lukáš Droppan