Turnaj v Kranji otvorili Piešťany jasnou výhrou nad St. Pöltenom

feb 24, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky otvorili záverečný turnaj A-skupiny Alpsko-jadranského pohára v slovinskom Kranji úspešne, na rakúskym St. Pöltenom jasne zvíťazili 92:53 a zostávajú v súťaži bez prehry. V nedeľu nastúpia o 16.00 h proti domácemu ŽKK Triglav.

Piešťany odštartovali prvý duel v Kranji celkom solídne, o prvých 8 bodov sa postarala Jamesová. Po počiatočnom oťukávaní, to zobrali do svojich rúk a v ich hre bola vidieť po dlhšom čase ľahkosť. Dokumentoval to stav 14:4 v piatej minúte a tiež to, že Jamesová sa postarala o 11 zo 17 tímových bodov. Po prestriedaní prišlo trochu defenzívne poľavenie, ale ofenzívne to stále klapalo. Prvú štvrtinu vyhrali tak Čajky 26:15. Druhá 10-minútovka bola tiež v znamení pokračovania Jamesovej šou na palubovke. Piešťany nedovolili St. Pöltenu nič výrazné a dlhodobé z pohľadu taktických vecí, takže vedenie mohlo neustále narastať. Pod košom sa k tomu darilo Jurčenkovej a kvalitatívny rozdiel sa začal čoraz viac preukazovať. Do polčasu narástol náskok na 26 bodov – 53:27.

Krátka prestávka nič nezmenila na piešťanskom nastavení, stále tam bol vysoký level koncentrácie na oboch stranách palubovky a tretiu štvrtinu odštartovali 11-bodovou šnúrou. Súper sa dostal k slovu až po piatich minútach, vtedy už ale náskok atakoval 40-bodovú hranicu. St. Pölten zareagoval úsekom 7:0, ale k dlhšiemu náporu ich Čajky nepustili. Do poslednej časti sa išlo za stavu 78:41. V nej sa už na víťazovi stretnutia nemohlo zmeniť nič, avšak stále sa hralo vo vysokom tempe. Piešťany si mohli kontrolovať minúty hráčok na ďalší duel, o svoju víťaznú sériu a prvenstvo v A-skupine už nemohli prísť.

Alpsko-jadranský pohár – A-skupina:

Piešťanské Čajky – SKN St. Pölten 92:53 (26:15, 27:12, 25:14, 14:12)

Čajky: Jamesová 26, Jurčenková 21, Stašová 10, Herminjardová 9, Taušová 0 (Moravčíková 12, Vandlíková 10, Kraislová a Mandičová po 2)

Najviac bodov – St. Pölten: Krisperová 9, Kenensová a Orechovová po 8

TH: 15/12 – 17/13, Fauly: 18 – 17, Trojky: 8 – 4

Povedali po zápase:

Ondrej Haviar, asistent trénera Čajok: „So zápasom sme dosť spokojní. V podstate od prvých sekúnd bol duel v našich rukách, my sme diktovali tempo. Som rád, že sme sa vrátili k našej hre, ktorá nás zdobila v posledných mesiacoch. Hlavne agresívna hra v obrane, rýchlo hrať dopredu. Mali sme 24 útočných doskokov, ďalšie šance nám dávali ďalšiu energiu. Bola tam lepšia úspešnosť streľby, premenené pokusy za tri body. To všetko prispelo k tomu, že sme vyhrali o takmer 40 bodov.“

Tereza Vandlíková, hráčka Čajok: „Od začiatku zápasu sme išli s veľkou bojovnosťou a hlavne sme do neho dali veľkú energiu. Mali sme aj dobré fázy v obrane a v útoku. Držali sme si jedno tempo, čo je veľmi dôležité. Toto víťazstvo nám určite pomohlo, pretože keď sme dole, tak je treba sa zoceliť a bojovať spolu ako tím. Najmä tímovosť a podpora hrali v tomto zápase veľkú úlohu.“

Foto: Ladislav Duračka