Čajky na záver skupiny Alpsko-jadranského pohára prehrali s Triglavom

feb 25, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky na záver skupinovej fázy Alpsko-jadranského pohára zaznamenali prvú prehru, keď nestačili na slovinský Triglav. Do domáceho Final Four ale idú z prvého miesta v skupine, v semifinále tejto súťaže nastúpia 9. marca proti chorvátskemu KAŽL Split.

Na piešťanskej strane nebolo po pár hodinách od úspešného zápasu so St. Pöltenom také nasadenie a koncentrácia, akú požadoval tréner. To sa odzrkadlilo aj na vývoji prvej štvrtiny, domáci Triglav, na čele s Vrečarovou hral neohrozene a zaslúžene viedol. Čajky sa v tejto fáze hľadali a každý bod si museli odmakať, no po 10 minútach prehrávali 11:20. Do druhej časti už zverenkyne trénera Petra Jankoviča vstúpili oveľa lepšie, ale súper si dokázal svojou energiou udržiavať priaznivý stav. Krok po kroku ale prichádzalo k zmene diania na palubovke, Jamesová v 9. minúte dostala Piešťany prvýkrát v zápase do vedenia (29:28), čo bol napokon aj polčasový stav.

Nadviazať na koncovku prvého polčasu sa v úvode toho druhého nepodarilo, Triglav s nebojácnou hrou slávil úspech a dokonca si zobral naspäť priaznivé skóre duelu. Pokračovala tak vyrovnaná partia, v ktorej pri nízkom skóre rozhodoval každý útok. Domáce Slovinky zahrali koncovku lepšie, Piešťany pred poslednou časťou museli otáčať nepriaznivý stav 39:43. Čajky nechceli na svoj úkor dopustiť senzáciu, preto v štvrtej štvrtine išli do rizika so svojou hrou. Lenže Triglav premieňal ponúknuté voľné šance, keď to bolo najviac treba. Piešťany už v tejto fáze neotočili zápas na svoju stranu, výsledkom bola prvá prehra v súťaži.

Alpsko-jadranský pohár – A-skupina:

ŽKK Triglav – Piešťanské Čajky 58:46 (20:11, 8:10, 15:10, 15:7)

Najviac bodov – Triglav: Dragarová 18, Stavrovová 15, Vrečerová 11

Čajky: Jamesová 16, Jurčenková 5, Stašová 4, Herminjardová a Mandičová po 3 (Taušová 11, Moravčíková 4, Kraislová a Vandlíková 0)

TH: 9/6 – 16/8, Fauly: 18 – 20, Trojky: 2 – 4

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: „Ťažko sa mi to hodnotí opäť takýto zápas. Pokiaľ nastúpime na duel bez duše a srdca, tak si nemôžeme myslieť, že sme Jekaterinburg a budeme s každým vyhrávať bez toho, aby sme niečo urobili. Mrzí ma to, lebo sme mali nejaké iné dohody a nič neplatilo. Myslím si, že domáci zaslúžene vyhrali, išli si za víťazstvom, chceli uspieť. My sme sa zase odovzdali a opäť sa pozerali jeden na druhého.“

Radka Stašová, hráčka Čajok: „Hodnotí sa mi to ťažko. Myslím si, že v sobotu odohrali veľmi dobrý zápas, či útočne alebo obranne. Boli sme radi, že sme sa vrátili k tej hre, ktorá nás zdobila v posledných týždňoch a mesiacoch. Teraz nám nič nevychádzalo.“

Foto: Ladislav Duračka