Dva rozdielne výkony Piešťan v Kranji, Stašová: Treba sa čo najskôr poučiť

feb 26, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky majú za sebou skupinovú fázu Alpsko-jadranského pohára. V slovinskom Kranji potvrdili prvé miesto v A-skupine, ale zároveň predviedli dva odlišné zápasy v priebehu 24 hodín.

Jasné víťazstvo nad rakúskym St. Pöltenom (92:53) dávalo nádej, že sa piešťanská hra postupne vracia do starých koľají. Schladenie prišlo ale v záverečnom vystúpení v „áčku“, keď prehrali s domácim Triglavom (46:58). Postupový sen chorvátskej Trešnjevky sa tak rozplynul po pár hodinách a do kúpeľného mesta príde na Final Four práve jediný premožiteľ Piešťan v súťaži.

„Neviem. Ja som aj dievčatám povedal, že nikdy nerozprávam po stretnutí, ale teraz som už nevydržal. V tejto situácii si musíme pomôcť sami, ja už neviem viac urobiť. Nechápem, keď na jeden zápas môžeme nastúpiť s obrovskou energiou, nasadením a chcením a na druhý duel úplne odovzdaní. Nie sme momentálne v takej situácii, aby sme si to mohli dovoliť, to ma najviac mrzí. Myslel som, že tieto dva zápasy nám prídu vhod, aby sme sa nejakým spôsobom naštartovali. Viem, že to nie jednoduché odraziť sa od dna, ale proste musíme to nejako riešiť. Liga a poháre idú ďalej, nikto sa nepýta, nedá nám čas na to, aby sme sa nejako zotavili,“ vyjadril sa tréner Čajok Peter Jankovič k dvom rozdielnym výkonom svojho družstva na turnaji v Slovinsku.

  • Facebook

Túto prehru musí piešťanský tím hodiť rýchlo za hlavu, pretože štartujú mimoriadne zápasovo nabité týždne. Už v stredu cestujú do Banskej Bystrice, kde ich pred televíznymi kamerami čaká repríza finále Slovenského pohára. „Musíme sa sami zamyslieť nad sebou, pozrieť si zápas a rozanalyzovať si, aké chyby sme robili. Treba sa čo najskôr poučiť, pretože v stredu nás čaká ďalší dôležitý zápas a musíme byť 100-percentne pripravené,“ uviedla Radka Stašová na margo zápasu s Triglavom.

Záverečné turnaje skupinovej fázy zároveň rozhodli o tom, ako bude vyzerať premiérové vyvrcholenie ženskej verzie Alpsko-jadranského pohára. Organizátorskej taktovky sa zhostia 9. a 10. marca Piešťany, v semifinále ich čaká KAŽL Split. Druhú dvojicu tvorí Triglav a Slávia Banská Bystrica.

Program Final Four Alpsko-jadranského pohára (Diplomat aréna, Piešťany):

sobota 9. marca – semifinále

17.00 h: Piešťanské Čajky – KAŽL Split

19.30 h: Slávia Banská Bystrica – ŽKK Triglav

nedeľa 10. marca

14.30 h: o 3. miesto

17.00 h: finále

Foto: Ladislav Duračka