Je tu ďalší diel súbojov medzi Piešťanmi a Banskou Bystricou

feb 27, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Prvýkrát od finále Slovenského pohára na seba narazia Piešťanské Čajky a Slávia Banská Bystrica. Dohrávka 3. kola skupiny o 1. – 4. miesto Niké EXZ bude mať v stredu 28. februára o 18.00 h prívlastok televízneho zápasu.

Hráčky z kúpeľného mesta musia rýchlo zabudnúť na turnaj Alpsko-jadranského pohára v Kranji, kde v jeho závere prišli o svoju víťaznú sériu po prehre 46:58 s domácim Triglavom. O pár hodín ich už totiž čaká tradičný rival. „Nemáme nejako čas analyzovať, v konečnom dôsledku, nás cieľ sa nám podarilo splniť – postúpiť do Final Four. Je možno dobré, že takýto zápas, v ktorom sme vybuchli, prišiel teraz a nie možno v stredu, respektíve neskôr v sezóne. Sústredíme sa na najbližší duel, aby sme to zmenili,“ povedala pred stredou Radka Stašová.

Repríza nedávneho finále Slovenského pohára bude mať rozhodne náboj, Slávia dokázala po výsledku 73:70 po predĺžení, zobrať Piešťanom obhajobu trofeje a zdolať tohto súpera prvýkrát od októbra 2019. „V stredu nás čaká náročný zápas v Banskej Bystrici. Budeme musieť zdvihnúť hlavy a bojovať. Snažili sme sa zregenerovať po náročnej ceste domov. Bystrica bola v rovnakej pozícii, je ale v laufe, hernej pohode a bude to teda menej cítiť ako my. Nám sa nedarí, prehrali sme zápas, dlhá cesta, čiže sa to kopí. Nemám problém s tým, keď sa prehrá zápas, lebo je to šport, ale sú rozdielne cesty, ako sa prehráva. Pokiaľ budeme bojovať a nebude sa dariť, tak okej. Pokiaľ sa vzdáme a ešte sa nám k tomu nedarí, tak potom to bude ťažké aj pre mňa. Musíme nájsť spôsob, aby sme to čím skôr zastavili a naštartovali sa opäť k tým výkonom, ktoré sme podávali. Baby vedia hrať basketbal, nechceli sme nič meniť, bavili sme sa o tom a doteraz to fungovalo. Nebude to teda len o tom, ale my si musíme zmeniť naše myšlienkové pochody a prestať si namýšľať, že sme niečo viac, ako ostatní,“ uviedol tréner Peter Jankovič.

  • Facebook

Pred televíznymi kamerami si jeho tím môže dopomôcť k zabezpečeniu prvého miesta v nadstavbovej skupine o 1. – 4. miesto, tým pádom najvýhodnejšej pozícii pred play off a istoty domáceho prostredia vo všetkých fázach „vyraďovačky“. Banská Bystrica je však motivovaná, aj jednoznačnými víkendovými víťazstvami v Alpsko-jadranskom pohári. Nad Splitom triumfovala 111:34 a Klosterneuburgom 95:49.

„Ťažký zápas pre obe družstvá, vzhľadom k aktuálnemu programu a cestovaniu. Bude to viac o nejakej pohode v tíme. Čajky nám určite budú chcieť vrátiť prehru po poslednom spoločnom zápase. O to viac musíme byť pripravené, že v domácom prostredí ich môžeme opäť potrápiť a ukázať divákom, ktorých budeme veľmi potrebovať, že sa bude na čo pozerať,“ vyjadrila sa pre oficiálnu klubovú webstránku trénerka Slávie Zuzana Žirková.

Zápas Slávie Banská Bystrica s Piešťanskými Čajkami sa uskutoční v stredu 28. februára o 18.00 h, sledovať ho môžete prostredníctvom štatistického prenosu alebo priameho prenosu na RTVS: Šport. Ak máte v pláne povzbudiť piešťanský tím priamo v hale, tak odporúčame zakúpiť vstupenku online.

Foto: Ladislav Duračka