Čajky proti Šamorínu s prekonanou stovkou

mar 3, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky zaznamenali v skupine o 1. – 4. miesto Niké Extraligy žien víťazstvo, keď na domácej palubovke jednoznačne zdolali Šamorín. Už budúci víkend (9. – 10. marca) ich čaká v Diplomat aréne Final Four Alpsko-jadranského pohára, semifinálovým súperom bude chorvátsky KAŽL Split. 

Čajky si chceli napraviť reputáciu po zbabranom zápase v Banskej Bystrici a podľa toho pristúpili k duelu so Šamorínom. Už po necelých dvoch minútach viedli 12:0, keď sa o väčšinu bodov postarala Jamesová. Potom sa na malý moment dostal k slovu aj súper, ale domáce hráčky pokračovali v ofenzívnom predstavení a v 8. minúte už viedli 20-bodovým rozdielom (28:8). Aj po prestriedaní sa darilo držať vysokú energiu a koncentráciu, prvú štvrtinu Piešťany vyhrali 37:13. Druhú časť otvorili hosťujúce hráčky síce košom, ale to boli do poslednej minúty ich jediné body v tejto štvrtine. Čajky nepoľavovali, práve naopak, čoraz jednoznačnejšie pôsobili na palubovke. To sa samozrejme prejavilo aj na polčasovom skóre – 59:16. 

Pozitívom bolo, že ani prestávka v tomto smere neuškodila. Žiadne výraznejšie výpadky v koncentrácii, stále kvalitný defenzívny výkon, to všetko zdobilo Piešťany v druhom polčase. Šamorín sa len s obrovskými ťažkosťami prepracoval k bodom, Čajky to mali v tomto smere oveľa jednoduchšie, keďže dominovali hlavne v podkošovom priestore. Postupne sa do streleckej listiny zapisovalo čoraz viac hráčok a bolo jasné, že víťazstvo zostane v Diplomat aréne. Pred poslednou štvrtinou svietil na tabuli stav 78:23, a tak jedinou nezodpovedanou otázkou bolo, ako budú záverečné minúty. V štvrtej štvrtine si už mohli oddýchnuť kľúčové hráčky, omladina pokračovala v nastolenom ofenzívnom trende. Po dlhšom čase sa podarilo prekonať 100-bodovú hranicu, úspešnou v tomto smere bola Mitrasinovičová. Piešťany si napravili chuť pred vlastnými fanúšikmi, nad Šamorínom zvíťazili jednoznačne 105:28. 

Niké EXZ – 4. kolo o 1. – 4. miesto:

Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín 105:28 (37:13, 22:3, 19:7, 27:15)

Čajky: Jamesová 21, Herminjardová 15, Mandičová 14, Jurčenková 12, Stašová 9 (Mitrasinovičová 14, Moravčíková 10, Taušová 5, Majerová 3, Uhlíková 2, Kraislová a Vandlíková 0)

Najviac bodov – Šamorín: Slama 9, Bábiková a Lüttmerdingová po 6

TH: 23/21 – 15/8, Fauly: 22 – 24, Trojky: 8 – 2, Rozhodovali: Izák, Turčin, Valachovič, 257 divákov

Foto: Ladislav Duračka