Piešťany hostiteľom finále Alpsko-jadranského pohára!

mar 5, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Už najbližší víkend (9. a 10. marca) sa uskutoční v piešťanskej Diplomat aréne ďalšia zaujímavá medzinárodná akcia. Premiérový ročník Alpsko-jadranského pohára vyvrcholí Final Four turnajom, na ktorom aj náš klub zabojuje o trofej pre víťaza.

Čajky sa rozhodli zapojiť do prvej sezóny tejto nadnárodnej súťaže a pred domácim podujatím idú do Final Four v pozícii víťaza A-skupiny. „Sme veľmi radi, že vedenie Alpsko-jadranského pohára nám pridelilo organizáciu Final Four v Piešťanoch. Je to pre nás veľká výzva, ide o vyvrcholenie prvého ročníka tejto nadnárodnej súťaže, ktoré sa uskutoční v našom domácom prostredí. Samozrejme, chceme zabezpečiť kvalitné podujatie, ako sa vždy v Diplomat aréne snažíme. Verím, že všetci účastníci budú spokojní, fanúšikovia si to užijú a bude to pekné vyvrcholenie tejto súťaže. Pre nás, Piešťanské Čajky, ide o ďalší z vrcholov sezóny,“ uviedol športový manažér klubu Tomáš Horký.

V semifinále si v sobotu 9. marca o 17.00 h zmerajú sily s KAŽL Split. Chorvátsky tím obsadil v B-skupine druhé miesto, keď uhral 4 víťazstvá a 2 prehry. Mladé družstvo, ktorého základ tvoria mládežnícke reprezentantky Chorvátska, doplnené o americkú dvojicu Hannah Langhi a Dynnah Buckner, sa tabuľkovo dobre drží aj vo svojej ligovej súťaži. V tabuľke na 5. priečke s bilanciou 12-4, na vedúce trio stráca len dve víťazstvá.

Druhý semifinálový zápas je na programe v ten istý deň o 19.30 h. Na piešťanskej palubovke sa predstaví Slávia Banská Bystrica, dôverne známy súper pre Čajky a víťaz A-skupiny. Proti nemu sa postaví ŽKK Triglav, momentálne druhý najlepší tím v slovinskej lige. Víťazi semifinále si zahrajú finále, zdolané celky čaká duel o 3. miesto.

Denné vstupné na oba zápasy je 6€, pokladňa sa tradične otvára 60 minút pred úvodným rozskokom. 

Program Final Four Alpsko-jadranského pohára (Diplomat aréna, Piešťany):

sobota 9. marca – semifinále

17.00 h: Piešťanské Čajky – KAŽL Split

19.30 h: Slávia Banská Bystrica – ŽKK Triglav

 

nedeľa 10. marca

14.30 h: o 3. miesto

17.00 h: finále