Predstavujeme semifinálového súpera Čajok, chorvátsky KAŽL Split

mar 8, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Prvým súperom Piešťanských Čajok na domácom Final Four Alpsko-jadranského pohára bude v sobotu 9. marca o 17.00 h chorvátsky KAŽL Split. Predstavujeme tím, proti ktorému sa družstvo trénera Petra Jankoviča pobije v Diplomat aréne o finálovú miestenku.

Zástupca chorvátskej najvyššej súťaže meria do Piešťan spomedzi všetkých najdlhšiu cestu, ale to nič nemení na jeho ambíciách. „Ukázali sme, čo vieme. Výsledky preukázali, že Banská Bystrica bola od nás lepšia, ale oproti Mariboru a Klosterneuburgu sme boli na tom lepšie my. Pred začiatkom Alpsko-jadranského pohára sme si stanovili najskôr, že chceme vyhrať aspoň jeden zápas, potom sa pobiť o Final Four atď. Sme spokojní s druhým miestom v skupine a tým, že sa predstavíme medzi štyrmi najlepšími tímami súťaže,“ povedal v rozhovore tréner Splitu Vjekoslav Lokica.

Jeho tím už mal isté miesto na Final Four pred záverečnými turnajmi a tiež bolo jasné, že do podujatia v Piešťanoch pôjde v pozícii druhého najlepšieho tímu B-skupiny. S mladým družstvom, ktorého vekový priemer, neatakuje ani hranicu 20 rokov, nemá čo stratiť. „Tešíme sa na ďalšie zápasy proti kvalitným súperom. O Piešťanoch vieme, že sú favoritom semifinálového zápasu. Sú lídrom slovenskej ligy, vyhrali tiež skupinu Alpsko-jadranského pohára. Majú skúsenejšie družstvo a širšiu rotáciu. My sme čo najviac vzdorovať,“ vyjadril sa kouč najbližšieho súpera Piešťan.

Okrem viacerých mládežníckych reprezentantiek Chorvátska, sa Split spolieha primárne na americkú dvojicu Hannah Langhi a Dynnah Buckner. Generálka na duel s Čajkami im vyšla na jednotku, ŽKK Záhreb deklasovali 100:54. V domácej súťaži sa pasujú s najlepšími tímami, preto nemôžu Piešťany semifinálovú výzvu podceniť. „My sme splnili náš cieľ, nejdeme teda bez nejakého tlaku. Verím, že sa nám aspoň v jednom stretnutí podarí prekvapiť,“ uzatvoril predzápasový rozhovor Lokica.

Denné vstupné na oba zápasy je 6€, pokladňa sa tradične otvára 60 minút pred úvodným rozskokom. 

Program Final Four Alpsko-jadranského pohára (Diplomat aréna, Piešťany):

sobota 9. marca – semifinále

17.00 h: Piešťanské Čajky – KAŽL Split

19.30 h: Slávia Banská Bystrica – ŽKK Triglav

 

nedeľa 10. marca

14.30 h: o 3. miesto

17.00 h: finále

Foto: Lukáš Droppan