Z piešťanského tímu znie motivácia a odhodlanie uspieť na Final Four Alpsko-jadranského pohára

mar 8, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Z piešťanského tímu znie motivácia a odhodlanie uspieť na Final Four Alpsko-jadranského pohára

mar 8, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Po domácom Federálnom pohári prichádza do Diplomat arény tento víkend ďalšia medzinárodná akcia – Final Four Alpsko-jadranského pohára. Piešťanské Čajky hlásia motiváciu a veľké odhodlanie uspieť pred svojimi fanúšikmi a získať do svojej moci prvú trofej v sezóne 2023/2024.

Na tento turnaj sa naladili pozitívne, ligovým víťazstvom 105:28 nad Šamorínom počas predošlého víkendu. Po nie práve ideálnych výkonoch bol tento duel správnou reakciou pred Final Four Alpsko-jadranského pohára. „Sobotňajšie víťazstvo nám pomohlo k tomu, aby sme sa zdvihli nielen individuálne, ale hlavne ako tím. Hrali sme tak, ako vieme, že dokážeme hrať a robili sme to, čo bolo potrebné. Nálada je určite lepšia, čo sa ukazuje aj na tréningoch,“ odznelo z piešťanskej šatne od Any Mandić.

Po nevydarenom Slovenskom pohári, na ktorom nevyšla obhajoba víťaznej trofeje, nechcú Čajky dopustiť podobný scenár v domácom prostredí. Najskôr im bude v semifinále, ktoré je na programe v sobotu 9. marca o 17.00 h, stáť v ceste basketbalistky chorvátskeho KAŽL Split. „Koncentrujeme na úlohu, ktorú pred sebou máme. Chceme sa vrátiť k tomu, aby sme hrali tak, ako vieme. Sme motivované a koncentrované. Kľúčom k víkendu bude kolektívna hra, mentálne nastavenie, obrana, doskakovanie a hrať našu hru,“ uviedla ‘KJ’ James.

  • Facebook

Prítomnosť piešťanských fanúšikov dodá samotným hráčkam extra motiváciu, ako tomu bolo nielen pri ligových zápasoch, ale aj pri Eurocupe alebo na Federálnom pohári. „Hrať doma je vždy super. Máme veľkú podporu na tribúnach, keď hráme pred našimi fanúšikmi,“ vyhlásila James.

Čajky by radi dosiahli na najvyšší stupienok, aby sa stali historicky prvým víťazom Alpsko-jadranského pohára žien. K tomu je potrebné najskôr zvládnuť sobotňajší duel, u ktorého bude potrebná podpora z obecenstva. „Ak chceme vyhrať, potrebná bude obrana, zodpovedné doskakovanie a tranzícia. Chcem pozvať touto cestou všetkých fanúšikov, aby nám doma pomohli vyhrať trofej,“  povedala na koniec Mandić.

Semifinálový zápas Piešťanských Čajok s KAŽL Split sa uskutoční v sobotu 9. marca o 17.00 h.  Denné vstupné na oba zápasy je 6€, pokladňa sa tradične otvára 60 minút pred úvodným rozskokom. 

Program Final Four Alpsko-jadranského pohára (Diplomat aréna, Piešťany):

sobota 9. marca – semifinále

17.00 h: Piešťanské Čajky – KAŽL Split

19.30 h: Slávia Banská Bystrica – ŽKK Triglav

 

nedeľa 10. marca

14.30 h: o 3. miesto

17.00 h: finále