MVP Final Four Ke’shunan James: Som veľmi šťastná, že sme to celé vyhrali

mar 11, 2024 | SPRAVY | 0 comments

S úsmevom na tvári, zlatom na krku a ocenením pre najužitočnejšiu hráčku Final Four Alpsko-jadranského pohára. Ke’shunan James pridala ďalší úspech vo farbách Piešťan a zaslúžene užívala si interakciu s fanúšikmi po finálovom úspechu proti Banskej Bystrici.

Po vyhlásení MVP prišli slávnostné tanečky, zaslúžené ovácie z publika a od spoluhráčok. „Je to skvelý pocit, ale bez mojich spoluhráčok by som toto ocenenie nedostala. Podporovali ma, dôverovali mi, aby som brala dôležité úlohy. Ťažko sa mi hľadajú slová, že môžem byť v takejto pozícii, v ktorej som práve teraz. Som najužitočnejšia hráčka Final Four turnaja, vďačím za to svojim spoluhráčkam,“ vravela James po finálovej ceremónii.

‘KJ’ bola s 21 bodmi najlepšou strelkyňou finálového zápasu. Zápasy so Sláviou ju evidentne bavia, pretože podobné čísla mala aj v ostatných konfrontáciách s týmto súperom. „Je to pre nás veľké víťazstvo, pretože v poslednom období sa nám až tak nedarilo. Vyhrať takýmto spôsobom, znamená to pre nás veľa. Vedeli sme, že hrať vieme, len sme sa museli zdvihnúť. Opäť to bol z našej strany basketbal, ktorým sa od začiatku prezentujeme,“ pokračovala hráčka Piešťan v pozápasovom rozhovore.

  • Facebook

Nielen na nej, ale aj na celom družstve bola evidentne obrovská chuť odčiniť zaváhanie vo finále Slovenského pohára a nedávne ligové zakopnutie na palubovke Banskej Bystrice. Súperovi takmer totožnou mincou vrátili prehru z Niké EXZ. „Pre mňa to bola určite nejaká satisfkacia. Celkovo nerada prehrávam, takže preto mi tento úspech urobil úsmev na tvári. Vždy tam je proti ním motivácia. Som veľmi šťastná, že sme to celé vyhrali. Myslím si, že sa vraciame hlavami k tomu, čo nás zdobilo a čo ešte chceme v tejto sezóne dosiahnuť. Treba pokračovať v tomto nastavení a verím, že to chceme, tak na konci sezóny príde,“ uviedla James.

Američanka získala ocenenie MVP s priemerom 19,5 bodu, 4,5 doskoku, 1,5 asistencie a 2 ziskov na domácom Final Four Alpsko-jadranského pohára. Podstatnejšie je, akým herným prejavom sa počas víkendu prezentovali Piešťany pred rozhodujúcou časťou sezóny. „Mám mnoho ocenení, takže som rada, že sa ďalšie k ním pridáva (smiech). Rozhodla koncentrácia, celková defenzíva, obrana 1 na 1, riešenia v podkošovom priestore a vzájomná dôvera. Brali sme strely, keď to bolo potrebné a bolo jedno, kto má loptu v rukách, verili sme si v tomto smere. Podporovali sme sa, verili si a zvládli sme to, čo sme chceli dosiahnuť,“ prezradila na záver James.

Foto: Lukáš Droppan