Nadstavba speje do záveru, Piešťany sa predstavia v Ružomberku

mar 12, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Program Piešťanských Čajok pokračuje v nabitom režime, počas najbližších dní sa uzatvorí nadstavbová časť o 1. – 4. miesto Niké Extraligy žien. V stredu 13. marca o 17.00 h sa predstavia na palubovke MBK Ružomberok, kde môžu spečatiť obhajobu prvenstva a najlepšiu pozíciu pred play off.

S „Ružou“ sa naposledy stretli pred mesiacom, v neľahkom súboji vtedy dokázali doma uspieť po výsledku 64:53. Čajky majú s týmto súperom v aktuálnom ročníku stopercentnú bilanciu a radi by si ju udržali aj po stredajšom vystúpení. „Čakajú nás posledné dva zápasy nadstavbovej časti. Už jedno víťazstvo nám zaručí konečné prvé miesto a výhodu domáceho prostredia v play off. Budeme sa teda o to snažiť už v stredu v Ružomberku,“ prezradil asistent trénera Ondrej Haviar.

Piešťany sa držia na prvej pozícii v skupine o 1. – 4. miesto a jedno víťazstvo ich delí od toho, aby obhájili triumf v nadstavbovej časti a mali tak výhodu domáceho prostredia vo všetkých sériách play off. Do Ružomberka navyše vycestujú v dobrej nálade, počas víkendu sa v domácom prostredí stali historicky prvým víťazom Alpsko-jadranského pohára. Ak by splnili svoju ligovú misiu, tak by vo štvrťfinále čelili nováčikovi z Trenčína.

„Musíme pokračovať v našej hre a rytme. Vieme, ako hrať na ich palubovke. Musíme sa koncentrovať na našu obranu a hrať tak, ako vieme. Je to pre nás dôležitý zápas a chceme ho vyhrať,“ uviedla Andželika Mitrasinović

Ružomberok už má istotu, že do play off pôjde z tretieho miesta. Naposledy v lige prehral so Sláviou Banská Bystrica na jej palubovke 54:74. Trénerovi Jurajovi Sujovi bude s určitosťou chýbať dlhodobo zranená Andrea Andělová.

Duel Ružomberka s Piešťanmi je na programe v stredu 13. marca o 17.00 h, sledovať ho môžete prostredníctvom štatistického prenosu alebo video prenosu.

Foto: Ladislav Duračka