Play-off je tu! Štvrťfinále s Trenčínom štartuje v stredu v Diplomat aréne

mar 19, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky štartujú pred domácimi fanúšikmi cestu za majstrovským hetrikom. V stredu 20. marca o 18.00 h privítajú v Diplomat aréne v úvodnom zápase štvrťfinále play off hráčky BK AS Trenčín.

S nováčikom aktuálneho ročníka sa stretávajú prvýkrát od konca základnej časti Niké Extraligy žien. V oboch prípadoch majster zdolal Trenčín bez problémov – 126:23 a 101:29. „Čaká nás extrémne ťažký týždeň, no hrať dvojzápas proti Piešťanským Čajkám je pre nás vždy sviatok a veľmi sa na to tešíme. Taktiež veríme, že v piatok na odvetu nás prídu diváci povzbudiť, pretože ich hlasivky budeme určite potrebovať,“ uviedol tréner súpera Richard Ďorďai pre oficiálnu stránku.

Trenčiansky tím zaznamenal vo svojej premiérovej sezóne zatiaľ jedno víťazstvo, ktoré sa datuje ku koncu októbra. V tomto smere mu nevyšla ideálne skupina o 5. – 8. miesto, v záverečnom vystúpení prehral s CBK Košice 40:88. Piešťany mali po nahustenom programe víkend bez zápasu, keďže prišlo k zrušeniu stretnutia s Banskou Bystricou, ktoré už nemalo vplyv na tabuľkové postavenie oboch tímov.

„Náš program bol v posledných týždňoch nabitý. Nebolo veľa času na oddych a regeneráciu, to bol teda hlavný cieľ v uplynulých dňoch. Zaslúžený oddych, konečné prvé miesto v tabuľke, výhoda domáceho prostredia, výhra v Alpsko-jadranskom pohári. To všetko prináša do tímu dobrú atmosféru a veľkú chuť do ďalšej práce, ktorá nás teraz čaká,“ prezradil asistent trénera Ondrej Haviar.

  • Facebook

Štvrťfinále play off sa hrá na dva víťazné zápasy, sériu s Trenčínom by chceli uzatvoriť v najkratšom možnom čase – v priebehu 48 hodín. „Z pohárových súťaží sme zvyknutí hrať dva zápasy po sebe, nebude to teda pre nás nič výnimočné. Budeme sa ale snažiť snažiť dobre rozdeliť minutáž a dať väčší priestor mladým hráčkam,“ dodal Haviar.

Najskôr sa Čajky predstavia doma, v stredu 20. marca o 18.00 h odštartuje ich cesta za majstrovským hetrikom. „Spoločne sa už pripravujeme, aby sme vstúpili do play off tak, ako si predstavujeme. Cieľom bude hrať kolektívne v obrane a v útoku, držať vysoké tempo po celých 40 minút,“ vyjadrila sa Terézia Kraislová.

Vstupné na štvrťfinále play off je 6€, pokladňa Diplomat arény sa otvára tradične 60 minút pred úvodným rozskokom.

Program štvrťfinále play off:

  • streda 20. marca o 18.00 h: Piešťanské Čajky – BK AS Trenčín

štatistický prenos, video prenos

  • piatok 22. marca o 17.00 h: BK AS Trenčín – Piešťanské Čajky

štatistický prenos, video prenos

  • (prípadný 3. zápas) streda 27. marca o 18.00 h: Piešťanské Čajky – BK AS Trenčín

  • Facebook