Jankovič pred semifinálovou sériou: Všetci vieme, aký je náš cieľ

apr 1, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Už o niekoľko hodín štartuje pre Piešťanské Čajky semifinálová séria Niké EXZ s ŠBK Šamorín. Ešte pred úvodným zápasom v Diplomat aréne sme sa zisťovali aktuálne informácie u trénera Petra Jankoviča.

Posledný zápas, víťazný štvrťfinálový duel s Trenčínom, odohral jeho tím takmer pred dvoma týždňami. Ako teda využili prestávku medzi koncom prvého a začiatkom druhého kola play off? „Nebolo to úplne príjemné, keď sme vypadli zo zápasového rytmu, ale na druhej strane, mohli sme si aj trochu oddýchnuť a načerpať sily. Celý týždeň sme trénovali a na Veľkú noc sme mali voľno. Nie je to veľmi štandardné, ale je to tak nastavené, musíme sa tomu prispôsobiť a čakať na to, čo príde,“ odpovedal na úvod Jankovič.

Väčšinu zo zápasovej porcie v nabitej sezóne 2023/2024 majú už Piešťany za sebou, ale tie hlavné sú ešte pred nimi. Pred celým družstvom je rovnaký cieľ a méta – dosiahnuť na majstrovský hetrik. „Ja si myslím, že všetci vieme, aký je náš cieľ a určite nepodceníme žiaden semifinálový zápas. Budeme pripravení tak, ako máme byť. Od prvého do posledného zápasu pôjdeme určite naplno, ale treba sa hlavne pozerať na prvý duel, ktorý nás čaká v stredu a potom budeme rozmýšľať nad ďalším stretnutím. Toto je play off, je to úplne iná súťaž. Aj keď sú papierové predpoklady na našej strane, ale netreba nič podceniť, treba byť koncentrovaní a pripravení na každý jeden zápas,“ vyhlásil tréner Čajok.

  • Facebook

V sérii hranej na tri víťazstvá budú Piešťany čeliť tímu zo Šamorína, ktorý sa medzi najlepšie kvarteto Niké EXZ dostal po piatich rokoch. S týmto súperom má majster v tejto sezóne stopercentnú bilanciu a rád by si ju udržal aj po semifinálovej sérii. „Šamorín hrá celkom agresívne v obrane, s rýchlejším prechodom do útoku. Takže treba byť pripravení na to, ako budú brániť, aby sme sa vyvarovali hlúpym chybám a stratám, ktoré nebudeme potrebovať. My sa musíme pozerať hlavne sami na seba, určite to nebude nič jednoduché, nedajú nám nič zadarmo. Postupom do semifinále ukázali kvalitu, ktorú potvrdzovali celú sezónu. Netreba to podceniť, treba ukázať, že chceme postúpiť do finále a urobiť všetko, aby sme tam išli,“ povedal Jankovič.

Plán je jasný, nadviazať na výsledky a výkony z uplynulého obdobia. Robiť radosť piešťanským priaznivcom predvádzanou hrou. „Tak ako stále, chceme hrať koncentrovane v obrane, nedovoliť súperovi ľahké koše a hrať čo najrýchlejšie dopredu. To je najjednoduchšie, aby sme nemuseli veľa vymýšľať v útoku, ale dokázali skórovať nejaké ľahké body. Ja pevne verím, že rozložíme silu na celý tím a zahrajú si všetky baby,“ uzatvoril rozhovor kormidelník Piešťan.

Po zvládnutí prvej prekážky na ceste za majstrovským hetrikom je pred Čajkami ďalšia a dúfame, že spoločne s vašou podporou, fanúšikov, sa ju podarí zvládnuť! Vstupné na domáce zápasy semifinále play off je 6 €.

Program semifinále play off:

  • streda 3. apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín
  • sobota 6. apríla o 18.00 h: ŠBK Šamorín – Piešťanské Čajky
  • streda 10. apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín
  • (prípadný 4. zápas) sobota 13. apríla o 18.00 h: ŠBK Šamorín – Piešťanské Čajky
  • (prípadný 5. zápas) streda 17. apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín

Termíny play off Niké EXZ 2023/2024:

  • finále: 20., 24., 27. apríla 2024 (1. a 4. mája, prípadný 4. a 5. zápas)
  • o 3. miesto: 20. a 24. apríla 2024 (27. apríla, prípadný 3. zápas)

Foto: Lukáš Droppan