O krok bližšie k finále, Piešťany získali v Šamoríne mečbal

apr 6, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky sú o krok bližšie k finále, výhrou v Šamoríne získali semifinálový mečbal. Postup do finále môžu spečatiť v Diplomat aréne v stredu 10. apríla o 18.00 h, kedy je na programe tretí zápas série.

Podobne ako v domácom stretnutí, tak aj v Šamoríne patrili prvé útoky Jamesovej. Celkovo otvorili Piešťany druhý semifinálový duel 8:0. Potom sa síce prihlásil Šamorín o slovo s 5-bodovou šnúrou, ale Čajky odpovedali 7 bodmi v rade. Dobré chvíle mala v prvej štvrtine Mandičová, spolu so spoluhráčkami išli za semifinálovým mečbalom. Na tabuli svietil po 10 minútach z piešťanského pohľadu stav 30:12. Oveľa lepšie vyzeral nástup do druhej štvrtiny, keď Čajky zapli na vyššie obrátky v defenzívnej činnosti a výsledkom bol herný úsek 11:2. Celkovo mal majster mimoriadne vysokú úspešnosť streľby za dva body, čo sa odrazilo aj na polčasovom skóre – 61:26.

Po polčase si Piešťany bez väčších problémov kontrolovali dianie na palubovke a aj minutáž svojich hráčok. Stále si držali vysokú efektivitu v útoku a Šamorín nepúšťali k žiadnemu výraznejšiemu tlaku. To sa ukázalo aj na stave, do poslednej časti sa išlo za stavu 79:35. Čajky nepoľavili z koncentrácie a nasadenia ani v posledných minútach, výsledkom bolo jasné víťazstvo a prekonanie trojcifernej bodovej méty, o ktorú sa postarala Moravčíková.

Niké EXZ – 2. zápas semifinále play off:

ŠBK Šamorín – Piešťanské Čajky 43:100 (12:30, 14:31, 9:18, 8:21)

Najviac bodov – Šamorín: Lüttmerdingová 18, Ošťádalová 8, Marcová 5

Čajky: Jamesová 18, Mitrasinovičová 17, Jurčenková 16, Herminjardová 4, Taušová 0 (Mandičová 22, Stašová 12, Moravčíková 7, Kraislová a Uhlíková po 2, Majerová a Vandlíková 0)

TH: 12/4 – 24/21, Fauly: 18 – 17, Trojky: 7 – 3, Rozhodovali: Turčin, Kubík, Valachovič

/stav série – 0:2/

Povedali po zápase:

Ondrej Haviar, asistent trénera Čajok: “Veľmi podobný zápas ako v stredu. Nastúpili sme s veľkou agresivitou, dobre sme plnili obranné povinnosti a mali rýchly prechod do útoku. Boli sme aktívni smerom ku košu, z čoho pramenil veľký počet trestných hodov a ich úspešná realizácia. Určite panuje v našich radoch spokojnosť a pokorenie 100-bodovej hranice v poslednom útoku potešilo a prinieslo další koláč do šatne.”

Ana Mandičová, hráčka Čajok: “Hrali sme našu hru, splnili sme všetko, čo nám tréner povedal pred zápasom. Bola tam dobrá tímová energia, každý dostal minúty a sme pripravené na stredu.”

Foto: Ladislav Duračka