Čajky teraz čakajú na finálového súpera, Jankovič o semifinále: Chceli sme potvrdiť dominanciu

apr 11, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Bez prehry a výraznejšej drámy dokráčali Piešťanské Čajky do finále Niké Extraligy žien a stále tak majú šancu na obhajobu majstrovského titulu. Na svojho súpera o zlato si ešte musia počkať, semifinálovú sériu so Šamorínom ukončili v najkratšom možnom čase.

Úradujúci šampión v play off nenašiel ešte premožiteľa, ani jeden z troch pokusov Šamorína nepriniesol prekvapenie na úkor klubu z kúpeľného mesta. „Veľmi dobre, som veľmi spokojný. Chceli sme potvrdiť dominanciu, nechcel som, aby sme doma vyhrali vysokým rozdielom a vonku nie, predpokladali sme, že sa bude vyhrávať, pretože sme boli papierovým favoritom, ale chcel som, aby sme boli dominantní. To sa nám potvrdilo a aj v poslednom zápase bol vysoký rozdiel. Škoda toho útoku, že sme nedali viac bodov. V obrane sme opäť splnili to, čo sme chceli. Teraz sa môžeme koncentrovať na finále,“ hodnotil semifinálovú sériu tréner Peter Jankovič.

Jeho hráčky síce premenili po výsledku 87:35 hladko postupový mečbal na účasť vo finále, ale štvrtá štvrtina nebola rozhodne podľa predstáv. „Spomalili sme, nehrali sme našu hru a možno taká neskúsenosť, bolo tam aj prestriedanie. Jednoducho, nebola to naša hra. Toto sa nemôže opakovať, proti silným súperom by nás to stálo zápas. Určite musíme pristúpiť ku každej štvrtine zodpovedne, či vyhráme o 20, 50 alebo o bod,“ poskytla svoj pohľad Alica Moravčíková.

  • Facebook

Šamorín viedol v tejto fáze stretnutia 9:0 po piatich minútach a napokon záverečnú štvrtinu vyhral. Čo sa udialo podľa kouča Piešťan? „Dievčatá sa úplne vypli, že sa im už nič nemôže stať. Šamorín trochu pritlačil, začal hrať veľmi agresívne a zjavne to na nás platilo. Mali sme s tým problém. Bohužiaľ, my sme si pomaly nedokázali vypracovať ani strelecké pokusy. Nie to, že sme nedávali body, ale nedokázali sme ani vystreliť na kôš. To už je robota hráčok na ihrisku, ktoré sú tam a taktiež trénujú, ako všetky ostatné hráčky a musia už ukázať nejakú kvalitu. Rozdiely v zápasoch sú vysoké a môže sa niečo takéto stať, ale nečakal som to. Nejdem z toho robiť žiadnu tragédiu, ale mrzí ma to hlavne za tie baby, ktoré boli v tom čase na palubovke. Nakoniec, ony sa prezentujú a mali by sa nad tým zamyslieť,“ odpovedal Jankovič.

Semifinále je tak už uzatvorenou kapitolou v sezóne 2023/2024, Čajky si aktuálne musia počkať na meno súpera, ktorému budú čeliť vo finále. Bližšie je aktuálne k tomu Banská Bystrica, nad Ružomberkom vedie v sérii 2:1 na zápasy. Jedno je už však isté, boj o majstrovský titul odštartuje v Diplomat aréne v sobotu 20. apríla o 18.00 h.

„Čakanie nie je veľmi dobré, ale musíme to rešpektovať. Určite budeme mať cez víkend nejaké voľno, aby si baby oddýchli a od pondelka sa už možno budeme pripravovať na finále. Ešte to nie je rozhodnuté, hlavne budeme čakať na súpera,“ dodal kormidelník Piešťan na margo zápasovej prestávky.

Bližšie informácie k finále vám prinesieme po konci druhej semifinálovej série.

Termíny finále play off Niké EXZ 2023/2024:

  • 20., 24., 27. apríla 2024 (1. a 4. mája, prípadný 4. a 5. zápas)

Foto: Ladislav Duračka