Jamesová sa už teší na zápasy so Sláviou: Našou túžbou je do tretice získať majstrovskú trofej

apr 17, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Mnoho hráčok má v živej pamäti minuloročnú finálovú sériu Piešťan s Banskou Bystricou. Medzi nimi nechýba ‘KJ‘ Jamesová, ktorá sa teší na ďalšie zápasy so Sláviou. Pred sobotňajším otváracím duelom sme vyspovedali stálicu v drese Čajok.

28-ročná Američanka si veľmi dobre pamätá nielen všetky úspechy s Piešťanmi, ale aj prehry, o ktoré sa nedávno napríklad postaral finálový súper z Banskej Bystrice. „Snažíme sa koncentrovať na to, čo nás doviedlo do finále a chceme v tom pokračovať. Je super si užívať takéto očakávanie a nadšenie z blížiacich sa zápasov, ktoré budú zaiste skvelým vyvrcholením sezóny“ povedala pred prvým zápasom Jamesová.

Finále nebude len ďalším dielom športovej rivality medzi „pumami“ a Čajkami, ale špeciálne bude z pohľadu niektorých hráčok, ktoré ešte v minulej sezóne obliekali piešťanské farby, teraz sú na povestnej druhej strane barikády. „Je jedno, že proti nám budú bývalé hráčky. Motiváciou je, že sme vo finále a chceme v ňom uspieť. Kľúčom v ňom bude obrana a doskoky,“ myslí si legionárka v službách Piešťan.

  • Facebook

Bilancia vo vzájomných zápasoch hovorí pre nasadenú jednotku, víťaza základnej a nadstavbovej časti a úradujúceho majstra Niké EXZ. Na domácej scéne zaznamenali s Banskou Bystricou po jednej prehre v lige a na Slovenskom pohári. Mimo toho ale uspeli v Alpsko-jadranskom pohári a Federálnom pohári. „Chceme uspieť vo finále. Je jedno, kto doteraz vyhrával alebo prehrával. Našou túžbou je získať ligovú trofej, hoci to bude určite náročné. Teším sa už na zápasy, atmosféra finále je vždy skvelá,“ vyhlásila Jamesová.

Pre krídelníčku Piešťan je to tretia sezóna v kúpeľnom meste, vždy tak doteraz bola pri majstrovských oslavách a rada by skompletizovala zlatý hetrik, čo je spoločným cieľom s jej spoluhráčkami. „Je to dobrá sezóna, samozrejme všetci sa tešíme z výhier, hoci nie stále sa nám darilo. Dokázali sme sa však držať na čele a teraz urobíme všetko, aby sme dosiahli na náš vytýčený cieľ,“ dodala 28-ročná Američanka.

Finálová séria štartuje už najbližšiu sobotu, 20. apríla o 18.00 h v Diplomat aréne a veríme, že opäť bude našim 6. hráčom na palubovke, ako je tomu nielen túto sezónu, ale aj dlhodobo! Vstupné na stretnutia o víťaza sezóny 2023/2024 bude 8 €.

Program finále Niké EXZ 2023/2024 (hrá sa na 3 víťazné zápasy):

  • sobota 20. apríla, 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica
  • streda 24. apríla, 18.00 h: Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky
  • sobota 27. apríla, 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica
  • prípadný 4. zápas – streda 1. mája, 18.00 h: Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky
  • prípadný 5. zápas – sobota 4. mája, 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica

Foto: Lukáš Droppan