Finálová séria sa presúva do Banskej Bystrice

apr 23, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Finálová séria o víťaza Niké Extraligy žien v sezóne 2023/2024 pokračuje druhým zápasom, v stredu 24. apríla o 18.00 h nastúpia Piešťanské Čajky na palubovke Slávie Banská Bystrica o možnosť vybojovať si mečbal a opäť sa o krok bližšie priblížiť k majstrovskému hetriku.

Prvý duel v Diplomat aréne zvládli úradujúce šampiónky bravúrne, keď svojho rivala zdolali o 30 bodov – 84:54. Táto kapitola je však už uzatvorená, v stredu sa v domovskom stánku „púm“ dá očakávať odlišné dianie. „Čaká nás ťažké stretnutie, určite to nebude tak, ako tomu bolo v sobotu. Bude to veľmi náročné, ťarchu zodpovednosti sme prehodili na Banskú Bystricu a ony sa musia vysporiadať s tlakom. Tam sa hrá veľmi ťažko. Odohrali sme tam aj dobré zápasy, ale aj zlé. Každý zápas začína od 0:0. Možno sme teraz trochu v psychickej výhode, ale toto je séria, v ktorej treba trikrát vyhrať a je jedno ako. Na to musíme byť pripravení,“ predpovedá tréner Piešťan Peter Jankovič.

  • Facebook

Banská Bystrica prišla do Diplomat arény odhodlaná získať dôležitú výhodu vo finálovej sérii na svoju stranu, ale šanca žila len do začiatku druhého polčasu. Po bodovej šnúre Čajok si už domáce hráčky kontrolovali dianie na palubovke. „Myslím si, že to budú oveľa väčšie nervy a väčší boj ako v sobotu. My určite budeme chcieť rovnaký výsledok, ale na našej strane,“ hovorila po sobotňajšom vystúpení krídelníčka Slávie Kristýna Brabencová.

Domáce prostredie zohralo teda podstatný význam, Čajky sa ujali vedenia a prvý krok úspešne zvládli. Teraz je pred nimi náročnejšia výzva, ale v Banskej Bystrici už dokázali v tejto sezóne vyhrať. „Finálová séria je vždy náročná, každý krok je ťažký. Máme prvú výhru, chvíľku sme sa z nej mohli tešiť, ale musíme sa už koncentrovať na ďalší zápas v Banskej Bystrici. Treba poctivo pracovať, ako tomu bolo doteraz a veriť, že v tom budeme úspešní,“ uviedla pivotka Piešťan Anna Jurčenková.

„Pumy“ sa dostali do pozície, že by ich prípadný ďalší neúspech dostal do náročnej pozície a hlavne stavu 0:2. Hlavnou úlohou tak bude namiešať správnu 12 hráčok. „V prvom rade, všetko musíme nechať tu, v tejto piešťanskej hale. Musí prísť úplne nový tím. Ja verím, že doma sme nový tím. Teraz ide pre nás o všetko, takže urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní,“ povedala po prvom zápase trénerka Banskej Bystrice Zuzana Žirková.

Stretnutie Slávie s Čajkami štartuje v stredu 24. apríla o 18.00 h, sledovať ho môžete prostredníctvom štatistického prenosu alebo video prenosu . Ak máte záujem podporiť Piešťany priamo na mieste, tak odporúčame zakúpiť vstupenky už v predpredaji pre zvýšený záujem. Svoje miesto si môžete vybrať na ticketlive.sk za zvýhodnenú cenu.

Zároveň odštartoval predpredaj lístkov na sobotňajší domáci zápas (27. apríla o 18.00 h). Vstupenky v hodnote 8 € na tretí finálový duel si môžete zakúpiť v nasledovných dňoch a časoch:

  • 24.4.2024 (streda) 10:30 – 13:30 reštaurácia Diplomat aréna
  • 25.4.2024 (štvrtok) 10:30 – 13:30 reštaurácia Diplomat aréna
  • 26.4.2024 (piatok) 10:30 – 13:30 reštaurácia Diplomat aréna
  • 27.4.2024 (sobota) pred zápasom od 16:30 v pokladni Diplomat arény

Program finále Niké EXZ 2023/2024 (hrá sa na 3 víťazné zápasy):

  • streda 24. apríla, 18.00 h: Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky
  • sobota 27. apríla, 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica
  • prípadný 4. zápas – streda 1. mája, 18.00 h: Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky
  • prípadný 5. zápas – sobota 4. mája, 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica

Foto: Lukáš Droppan