“Posledný krok býva najťažší,” uvedomujú si Čajky a veria v podporu plnej Diplomat arény.

apr 26, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Za stavu 2:0 a s majstrovským mečbalom sa finálová séria Niké Extraligy žien, medzi Piešťanskými Čajkami a Sláviou Banská Bystrica, vracia v sobotu 27. apríla o 18.00 do Diplomat arény. Pred tímom trénera Petra Jankoviča je najťažší krok, potvrdiť výhodu domáceho prostredia a potenciálne oslavovať so svojimi fanúšikmi opäť zisk majstrovského titulu.

Finálové zápolenia stále aktuálneho majstra a vicemajstra sú zatiaľ jasne v réžii Piešťan, čo potvrdil aj druhý zápas v sérii. Na palubovke Slávie sa Čajkám podarilo uspieť o 30 bodov (77:47). Ako už odznelo aj po prvom zápase, na tento úspech treba zabudnúť a stále je potrebné byť pevne nohami na zemi. „Banská Bystrica má obrovskú kvalitu a preto si nemyslím, že to príde samé. To sa môže zmeniť. Musíme zostať koncentrovaní, ideme si za svojim cieľom, ktorý máme. Posledný krok býva najťažší, bude to náročné, ale urobíme všetko, aby sme to zvládli,“ vyjadril sa tréner Peter Jankovič.

Ich finálový súper zatiaľ zaostáva za vlastnými očakávaniami, v stredu nepomohli „pumám“ ani zmeny v zostave, respektíve ani rekordná návšteva k tomu, aby našli víťazný recept. Teraz tak idú bojovať o to, aby sa do Banskej Bystrice ešte v aktuálnom ročníku vrátili. „Myslím si, že to bude boj, pretože to bude všetko alebo nič. Verím, že všetky dáme do toho posledné kúsky síl, ktoré máme, aby sme to zvládli otočiť. Nie je všetkým dňom koniec. Je to ťažké, bude to náročné, ale verím, že máme silný tím na to, aby sme to otočili,“ uviedla krídelníčka Slávie Kristýna Brabencová.

  • Facebook

Čajky majú vo svojej moci dve možnosti na to, aby ukončili sezónu 2023/2024 víťazným spôsobom a dokonali svoju cestu za zlatým hetrikom. V aktuálnom ročníku majú v extraligových zápasoch na domácej palubovke v kolónke prehier nulu a radi by boli, aby to tak zostalo aj po najbližšej sobote. „Opäť to bude ťažké. Vôbec to nie sú ľahké zápasy, síce konečné skóre zatiaľ tak vyzerá. Je potrebné sa 40 minút sústrediť. Očakávam, že to nebudú len tak chcieť vzdať. Verím v našu silu, že budeme spoločne a kolektívne makať v útoku a v obrane, aby sme to zvládli,“ myslí si pivotka Piešťan Anna Jurčenková.

Slávia už nemá žiadnu možnosť na opravu, ďalšia prehra by znamenala koniec finálovej série a opätovný zisk striebra. Bude potrebné zmeniť hlavy a uvedomiť si, že basketbal je kolektívny šport a nemôže si každá skúsiť to, čo si myslím, že si môže skúsiť. Myslím si, že sme asi neurobili taký kolektív, aký sme chceli,“ hovorila po stredajšom stretnutí trénerka Banskej Bystrice Zuzana Žirková.

Tretí finálový duel Piešťanských Čajok so Sláviou Banská Bystrica sa uskutoční v sobotu 27. apríla o 18.00 h. Buďte s nami pri tom a pomôžte z tribún Diplomat arény svojmu tímu k splneniu vysnívanej méty!

  • Facebook

Vstupenky v hodnote 8 € si budete môcť zakúpiť ešte v sobotu od 16.30 h v pokladni Diplomat arény.

Program finále Niké EXZ 2023/2024 (hrá sa na 3 víťazné zápasy):

  • sobota 27. apríla, 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica
  • prípadný 4. zápas – streda 1. mája, 18.00 h: Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky
  • prípadný 5. zápas – sobota 4. mája, 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica

Foto: Lukáš Droppan