James si vychutnala tretie majstrovské oslavy s Čajkami: Do finále sme dali všetko

apr 30, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Štvrtý rok po sebe, tretí s Piešťanmi, sa pre Ke’Shunan James skončil majstrovskými oslavami a ziskom zlatého kovu do svojej zbierky. Stálica v drese Čajok zhodnotila cestu za úspešným koncom sezóny, prečo sa cíti v kúpeľnom meste tak dobre, ale tiež naznačila niečo zo svojej budúcnosti.

Nielen počas celej finálovej série, ale v podstate v každom stretnutí neskrývala emócie a to, že chce byť na konci na víťaznej strane. James si tak mohla so spoluhráčkami vychutnať dokonanie majstrovského hetriku pred vypredanou Diplomat arénou. „Bola som veľmi emotívna, pretože sme kvôli tomu tvrdo pracovali a mnohí o nás pochybovali po prehre na Slovenskom pohári a následne v lige s Banskou Bystricou. Ja som to vtedy brala, ako takú facku, pretože sa to začalo brať tak, že po tých dvoch prehrách je čas, aby získal majstrovský titul súper. Mňa to vtedy nahnevalo, nebudem klamať, pretože som vedela, aký sme tím. Do finále sme dali všetko, uspeli sme v ňom 3:0 na zápasy a dúfam, že teraz nás už budú všetci rešpektovať,“ povedala k ďalšiemu úspechu do svojej a piešťanskej zbierky.

S Čajkami píše 29-ročná Američanka zatiaľ ďalšiu úspešnú kapitolu klubovej histórie, v sezóne 2023/2024 spoločne získali ligový titul, Alpsko-jadranský pohár a druhé miesto na Federálnom pohári. „Samozrejme, tento titul je iný. Pred rokom to bolo jednoduchšie, teraz to bolo veľmi vyrovnané, finále ako sa patrí. Cením si to, pretože boj o zlato nemá byť len taký, že dajte nám to, pretože sme najlepším družstvom. Bojovali sme, tak ako aj Banská Bystrica. Myslím si, že o osude finálovej série rozhodla obrana. Hrali sme ju takú, akú od nás tréner vyžadoval. Držali sme sa našich plánov, boli sme koncentrované a hovoril nám, čo je potrebné robiť, aby sme to realizovali na palubovke,“ uviedla hráčka Piešťan.

  • Facebook

Posledné dva roky patrí k ozdobám nielen Niké EXZ, ale aj v ostatných súťažiach, športová rivalita Čajok a Slávie Banská Bystrica. Tieto dva kluby sa stretli na každom fóre v súbojoch, ktoré divákov evidentne bavia a zaujímajú. „Od Slovenského pohára som niečo v sebe držala, potom prišla prehra v lige a vtedy som si povedala, že už nás nemôžu zdolať. Je to náš rival a vždy je vzrušujúce proti ním nastúpiť, pretože sú po nás najlepším tímom. Toho si vážim, ale my sme lepší. Oba tímy bojujú, ale zároveň je medzi nami rešpekt, takže je to fajn. Niekedy to na palubovke vyzerá tvrdo, ale to vychádza zo snahy dať zo seba všetko a vyhrať,“ vyjadrila sa James na margo tejto témy.

Finálová séria prekonala z pohľadu návštevnosti divácke počty aj spred roka, takže boje o majstrovský titul sledovali v oboch mestách vypredané haly. „Každý zápas si z pohľadu atmosféry užívam a vždy to hovorím aj svojim spoluhráčkam. Ľudia prídu do haly s tým, že nás prichádzajú podporiť. Bolo to hlučné, intenzívne, ale bolo to aj o tom, že proti sebe stáli dva výborné tímy. Pre mňa to bolo jedno z najlepších finále, ktorého som mohla byť súčasťou,“ myslí si James.

  • Facebook

Krídelníčka Piešťan potvrdila na každom fóre, prečo je tak cenenou hráčkou v kúpeľnom meste. Vždy odovzdávala všetko, čo sa jej vracalo nielen v podobe výkonov, ale najmä kolektívnych úspechov. „Z môjho pohľadu to bola perfektná sezóna, pretože pred rokom to bolo jednoduchšie. Niektoré prehry tomuto družstvu pomohli dostať sa tam, kde je teraz. Nik nechce prehrávať, to je jasné, ale zomklo to tento kolektív a vo finálovej sérii nám to pomohlo. Užívam si to v Piešťanoch a možno ma tu ešte uvidíte (úsmev). Sú tu skvelí fanúšikovia, atmosféra a mesto mi pripomína moje rodné bydlisko. Veľmi som si obľúbila trénera Petra Jankoviča, klub sa o mňa skvelo postaral a berie ma ako súčasť svojej rodiny. Mám možnosť hrať proti veľkoklubom, európske súťaže a vždy sme išli do toho s tým, aby bojovali,“ vyhlásila samotná hráčka.

Nielen v pozápasových rozhovoroch po zisku majstrovského titulu, ale vo všeobecnosti sa spomína téma naturalizovania Jamesovej pre potreby reprezentačného tímu Slovenska. „Zatiaľ nemáme mnoho informácií, iba to, že sa niečo také rieši. Nie je to však len o tejto situácii, ale na začiatku angažmánu v Piešťanoch som sa zranila a klub si ma ponechal. Ukázali, že im na mne záleží a ja im to chcem oplatiť tým, že vždy dávam do zápasov svoje maximum. Už mi dali toho dosť, teraz je rad na mne,“ dodala na záver hráčka Piešťan.

Foto: Lukáš Droppan