Séria Čajok s Košicami sa presúva do metropoly východu

mar 28, 2023 | SPRAVY | 0 comments

V stredu 29. marca o 19.30 h sa začne druhý zápas semifinálovej série medzi Young Angels Košice a Piešťanskými Čajkami. Tím z kúpeľného mesta cestuje do metropoly východu s cieľom získať postupový mečbal, aby mohol v Diplomat aréne už najbližší víkend spečatiť návrat do finále.

Čajky úspešne vstúpili do semifinálových bojov, prvý bod v sérii si vybojovali pred svojimi fanúšikmi, Košičanky zdolali 80:57. Aj napriek na oko hladkému víťazstvu, videl tréner Peter Jankovič rezervy v hre svojho tímu a bezprostredne po zápase povedal, že v stredu to musí byť odlišný výkon: „Musíme zmeniť všetko. Hlavne od nastavenia v hlavách, nástupu, rozcvičky, úvodu zápasu. My nemôžeme teraz čakať, že víťazstvo príde k nám, ale my mu musíme ísť oproti. Čím skôr, tým lepšie.“

Košiciam napokon nedali veľkú nádej na úspech, ale dlho sa nevedeli od svojho semifinálového rivala definitívne odtrhnúť. To sa môže na vonkajšej palubovke pokojne vypomstiť, čo teda rozhodne nie je scenár, ktorý by si Piešťany želali. V hre je totiž aj pokračovanie víťaznej série na domácej scéne.

„Určite to nebude jednoduchý zápas. Myslím si, že keď chytíme začiatok, začneme úplne dominantne a nedáme im šancu pomýšľať na to, že by mohli vyhrať, tak to bude pre nás lepšie. Začať od začiatku, bez chýb a s veľkou energiou, pretože vieme, o čo hráme,“ povedala pred stredajším stretnutím Natália Martišková.

Druhý duel semifinálovej série Piešťanských Čajok s Young Angels Košice je na programe v stredu 29. marca o 19.30 h. Kto sa vyberie osobne podporiť Čajky, tak vstupné na zápas je 5€. Ako vždy, aj teraz je nachystaný štatistický prenosvideo prenos.

  • Facebook

Program semifinálovej série Piešťanské Čajky – Young Angels Košice (hrá sa na 3 víťazné zápasy):

Piešťanské Čajky – Young Angels Košice 80:57

29. marca o 19.30 h: Young Angels Košice – Piešťanské Čajky

1.apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

prípadný 4. zápas, 5. apríla: Young Angels Košice – Piešťanské Čajky

prípadný 5. zápas, 8. apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

Foto: Ladislav Duračka