Extraligovú sezónu otvoríme v sobotu domácim zápasom so Šamorínom

sep 29, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Čakanie je definitívne na konci, Niké extraliga žien je späť a pred Piešťanskými Čajkami je začiatok kampane za obhajobou majstrovského titulu. V 1. kole privítajú v Diplomat aréne v sobotu 18.00 h ŠBK Šamorín.

Klub z juhu Slovenska hrá už dlhšiu dobu skôr v strede tabuľky Niké EXZ, podľa dostupných informácií sa počas leta neudiali výraznejšie hráčske zmeny. Hlavnou udalosťou bol koniec hráčskej kariéry Timey Sujovej, ktorá však pri Šamoríne zostala v pozícii asistentky trénera. V príprave prehrali s nováčikom českej najvyššej súťaže, Brandýsom nad Labem 49:80.

„Tešíme sa na štart domácej súťaže. Žreb bol pre nás priaznivý a súperi v prvých kolách sú prijateľní. Zápasom so Šamorínom začíname šnúru 11-tich stretnutí za sebou, takže nás čaká náročné obdobie. Pôjdeme od zápasu k zápasu, budeme sa snažiť v každom jednom byť o niečo lepší a na každého súpera dobre pripravení,“ prezradil pred sobotou asistent trénera Ondrej Haviar.

Čajky už odštartovali sezónu 2023/2024, na domácom turnaji Alpsko-jadranského pohára zvíťazili nad chorvátskou Trešnjevkou 97:55 a rakúskym St. Pöltenom 76:41. Rovnako tak chcú odštartovať aj kampaň v Niké EXZ a zároveň natiahnuť víťaznú sériu, ktorej štart sa datuje ešte do sezóny 2021/2022.

Piešťany nastúpia proti Šamorínu v sobotu 30. septembra o 18.00 h, vstupné na základnú a nadstavbovú časť Niké EXZ je 6€. Pokladňa v priestoroch Diplomat arény sa otvára vždy 60 minút pred začiatkom zápasu.

Ak sa chcete vyhnúť radom a mať istotu miesta, tak v predaji sú stále celosezónne permanentky na sezónu 2023/2024.

Program domácich zápasov Piešťanských Čajok do konca roka 2023:

  • Facebook

Foto: Ladislav Duračka, Lukáš Droppan