Alica Moravčíková: EuroCup je skvelou pozvánkou pre fanúšikov

okt 10, 2023 | SPRAVY | 0 comments

O rok skúsenejšie a so znalosťou súpera. Hráčky Piešťanských Čajok sa už nevedia dočkať štartu v Eurocupe, streda o 18.00 h prinesie v Diplomat aréne opätovný súboj s poľským InvestInTheWest Enea Gorzów. Alica Moravčíková nám prezradila, ako to vyzerá aktuálne v šatni a s akou ambíciou idú do prvého zápasu v B-skupine.

Do dvoch súťaží (Alpsko-jadranský pohár a Niké Extraliga žien) Čajky vykročili správnou nohou a do tretice by si tento scenár radi zopakovali. „Celý tím, od trénerov, až po poslednú hráčku, sa veľmi tešíme a zároveň sa veľmi zodpovedne pripravujeme na túto sezónu v Eurocupe. Minulý rok sa nám podarilo dosiahnuť pekné úspechy, ktoré by sme radi zopakovali. Chceme teda vykročiť správnou nohou a prvým víťazstvom. Dúfame, že sa nám to podarí,“ prezradila na úvod Moravčíková.

Tréner Jankovič v rozhovore uviedol, že si takúto situáciu nepamätá, aby v nejakej súťaži dostali po roku rovnakého súpera a ešte k tomu si s ním zopakovali poradie zápasov. Ako si spomína reprezentantka Slovenska na duel? „Prvý duel s Gorzówom hráme opäť doma, na duel spred roka si spomínam tak, že nás prekvapili veľmi rýchlou tranzíciou a ľahkými košmi. Potom sme sa tej hre trochu prispôsobili, keďže na Slovensku nie všetky tímy hrajú tak rýchlo a agresívne. Keď sme si pozerali ich nedávne stretnutia, tak hrajú veľmi podobne – veľmi rýchlo dopredu. Dúfam, že tentoraz nás už tak neprekvapia. Majú obmenený tím, bude to teda iný zápas, ale ja pevne verím, že uspejeme,“ odpovedala piešťanská hráčka.

  • Facebook

Gorzów počas leta obmenil káder, možno výraznejšie ako Čajky. Eurocupové skúsenosti a znalosť súpera by mohli pomôcť k tomu, aby sa podarilo úspešne vykročiť do skupinovej fázy. „Keďže obmenili mnoho hráčok, tak, aj keď hráme proti tomu istému družstvu, ale nehráme proti tým istým hráčkam. Je možno výhoda, že poznáme nejaký ich štýl hry, ale určite nepoznáme ich celkovú kvalitu. Ja pevne dúfam, že ukážeme naše eurocupové skúsenosti a určite nám to pomôže v takýchto dôležitých zápasoch ísť za výhrou,“ myslí si Moravčíková.

Favoritom v „béčku“ je španielska Girona, o ostatné postupové miesta môže byť zaujímavá a najmä vyrovnaná bitka. Prípadný stredajší úspech by mohol byť skvelým štartom za zopakovaním minuloročnej jesene v Eurocupe. K tomu by mohla pomôcť aj podpora z tribún Diplomat arény.

„Musíme využiť to, že hráme na domácej palubovke. Dúfam, že tento zápas je dosť dobrou pozvánkou pre fanúšikov. Obrana bude kľúčová, keď im nedovolíme naštartovať sa, tak môžeme uspieť,“ povedala na záver Moravčíková.

Prvý eurocupový zápas Piešťanských Čajok sa uskutoční v stredu 11. októbra o 18.00 h v Diplomat aréne, vstupné na duel s Gorzówom je 9€.

  • Facebook

Foto: Lukáš Droppan